Scrunchie

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 11:58

1. Knip een strook uit de overgebleven stof. Deze strook kan elke afmeting hebben. Voor een standaard scrunchie doe ik altijd een strook van 10cm lang en 45cm breed. Dit heb ik hier ook gedaan. Verder heb je een haarelastiekje nodig. Je kan ook elastiek gebruiken en dit aan elkaar naaien op de gewenste omvang.  

2. Rol de stof in de breedte op en schuif het elastiekje eromheen. Zorg dat de stof halverwege de lengte van de strook helemaal omringd wordt met het elastiekje zoals de foto hieronder aangeeft. 

3. Breng de uiteinden/randen van de strook naar elkaar toe met de mooie kant van de stof naar binnen en het elastiek ertussen. Dit maakt een tunnel waar het elastiekje in vast zit. Wanneer je het vastzet met speldjes, kan je er gemakkelijk overheen naaien. 

3. Naai op 1cm van de rand de stof rondom dicht. 

4. Frommel na het vastnaaien 1 van de uiteinden door de tunnel om de stof binnenstebuiten te keren. Dit doe je door de rand van de stof bij het uiteinde naar buiten om te slaan en de stof erdoorheen te duwen terwijl je het er aan de andere kant uit trekt. 

5. Wanneer je dit helemaal hebt gedaan, is de scrunchie binnenstebuiten gekeerd en zitten de naden mooi naar binnen. 

6. Vervolgens ga je de uiteinden afwerken. Dit doe je door 1 kant naar binnen te vouwen en over de andere kant te schuiven. 

7. Vervolgens naai je dit vast met de hand. Let op dat je niet per ongeluk de onderkant van de tunnel ook mee naait en het elastiekje daarmee vastklemt. 

8. En dan is je scrunchie af!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb